Alla har lättheter (du måste bara hitta dem)

Alla har lättheter (du måste bara hitta dem)

om bloggen

om livets stora och små frågor i allmänhet och om saker som berör funktionshindret add i synnerhet.

två typer av bråk

skolans världPosted by malene larssen Mon, March 01, 2010 21:14:03

Dottern räknar bråk i skolan. Vi pratar och diskuterar. Sonen, som gillar siffror (framförallt 3, 9 och 15 av någon anledning) blir nyfiken. Vi börjar med äpplen. Ritar en cirkel med en pinne på toppen. Om vi är på en öde ö med ett äpple så måste vi dela det så alla i familjen får var sitt. Sonen delar frenetiskt. Vi blir fler och fler som måste dela, förutom familjen blir det kusinerna mostrar och morbröder, alla skall få en bit av äpplet.

Han ritar en kniv och två äpplen till, alla måste få en bit var - minst. Sedan blir det glasskulor som vi äter i och med att de ritas mörka, en efter en.

Slutligen hamnar bråket i rymden, sonens favoritämne just för tillfället. Han delar planeter så det står härliga till. Kryssar för när planeten är färdig delat och knivar till där det skall delas. Bråk kan ju faktiskt vara riktigt, riktigt roligt, tycker sonen och dottern, fast på två olika sätt.

- Bråk är ju asalätt, skrattar sonen på väg till tandborstningen.

- Nu fattar jag, säger dottern med ett stort leende.

Jag blir lite avundsjuk å dotterns vägar. Tänk vad lätt han har det, tänker jag, samtidigt som lyckan svävar runt i köket.